Accenture beloont Nederlandse innovaties met zes juryprijzen en een publieksprijs

15-07-2013 \\ Innofood nieuws

 

In mei zijn de inschrijvingen van de Innovation Awards 2013 gestart. De Accenture Innovation Awards worden dit jaar voor de zevende keer op rij toegekend aan de meest innovatieve producten, diensten of concepten in vijf industrieën in Nederland. Concepten jonger dan drie jaar en gelanceerd op de Nederlandse markt kunnen meedoen aan de competitie. Accenture heeft de Innovation Awards in het leven geroepen om bedrijven te huldigen die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van innovatie, hen bij elkaar te brengen ter verdere stimulatie en om het innovatieniveau in Nederland in kaart te brengen.
 
De awards
Dit jaar worden er vijf blauwe tulpen over de deelnemende industrieën heen uitgereikt. Innovatieve concepten kunnen zich inschrijven in de volgende industrieën: ‘Communications, Media & Technology’, ‘Consumer goods & Services’, ‘Energy & Chemicals’, ‘Financial Services’, ‘Health & Public Service’. Een onafhankelijke vakjury per industrie beoordeelt de deelnemende initiatieven op innovativiteit, succes en potentie. Naast het uitreiken van de ‘blauwe tulpen’ beloont Accenture duurzame initiatieven met de ‘groene tulp’.
 
De Publieksprijs is voor het concept dat de meeste stemmen van het Nederlandse publiek krijgt. De winnaar wordt onder andere beloond met € 40.000 mediawaarde op nu.nl en nuzakelijk.nl. Op 8 november 2013, tijdens één van de grootste innovatie evenementen van Nederland, worden de meest innovatieve concepten van Nederland bekendgemaakt. Gedurende het jaar worden bijeenkomsten georganiseerd waar de kiem wordt gelegd voor een vruchtbare samenwerking tussen de meest succesvolle start-ups en innovatieve bedrijven in iedere industrie.
 
Inschrijven
De Innovation Awards zijn voor jonge ondernemingen een graadmeter op het gebied van innovatie in Nederland. Wilt u weten waar uw concept staat binnen de competitieve innovatiewereld, twijfel dan niet en schrijf u in voor de Accenture Innovation Awards 2013. Inschrijven kan tot 1 augustus. Of stuur het bericht door naar potentiële kansmakers.
 
De Innovation Awards wordt ondersteund door tal van partners, waaronder de Innovatiespotter.