Aardbeienijs op stokje lekkerste van Nederland

26-11-2013 \\ Innofood nieuws

Nina Weerman uit Amsterdam wint De Smaak van NL 2013

Ondernemer Nina Weerman van Nice op een stokje uit Amsterdam is de winnaar van De Smaak van NL 2013. Weerman maakt ijsjes van biologisch fruit, 100% natuurlijke ingrediënten en minder suiker. Dit aardbeienijs veroverde vandaag hart en smaakpapillen van de vakjury. Weerman ontving dé erkenning van professionals voor het lekkerste product van Nederland uit handen van chef-kok Jonathan Karpathios van restaurant Vork & Mes en ondermeer bekend van KRO’s Kookschool.

  

Nina Weerman en Jonathan Karpathios

  

De smaakjury bestond uit voorzitter Jonathan Karpathios, Jeroen Thijssen, schrijver en journalist bij Dagblad Trouw, Makkie Mulder, hoofdredacteur van Delicious en Harry van Delft, (interim) directeur Food-opleidingen en Lector AgroFoodMarketing aan de HAS Hogeschool. Zij kozen vandaag, tijdens de spannende finale in het voormalige kloostercomplex ‘Landgoed Roepaen’ in Gennep voor het aardbeienijs. ‘De smaak is volledig in balans, het ijs is niet te zoet en echt biologisch, een groot pluspunt,’ riep voorzitter Karpathios enthousiast. Tot regiowinnaars werden uitgeroepen: de Campereiland boeren vanillevla van Harry, Petra en Irene Bruins van Erf 1 uit Kampen en Sweet Pepper Surprise van Larisse van der Haar-Buijze uit Geldermalsen.

  

  

The Pommbar publiekslieveling

De winnaar van de publieksprijs zijn Hein Corten en Yannic Stortelder van The Pommbar uit Ulestraten. The Pommbar kreeg de meeste internetstemmen en stal ook nagenoeg de meeste harten tijdens de Food Valley Expo op 24 oktober in Arnhem. The PommBar is een gezonde variatie op de doorsnee friet zoals die nu geconsumeerd wordt. Doormiddel van nieuwe technologieën is het mogelijk om friet te bereiden met een aanzienlijk lager vet percentage doordat het afbakken niet in olie gebeurt.

Lees hier het volledige artikel op de site van Syntens