Aalt Dijkhuizen boegbeeld Agri- en Foodsector

14-02-2014 \\ Innofood nieuws

Toonbeeld van vruchtbare samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid. En diegene die de Wageningen UR (University & Research Centre) op de kaart heeft gezet als mondiale voortrekker op het gebied van gezonde voeding, voedselproductie en leefomgeving.

Afscheid Wageningen UR

Zo typeerde minister Kamp van Economische Zaken (EZ) Aalt Dijkhuizen donderdag 13 februari 2014 bij zijn afscheid als voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen UR. Bij het afscheid maakte Kamp bekend dat Dijkhuizen het nieuwe boegbeeld wordt van de topsector Agri&Food.

Wereldspeler landbouw

“Nederland is wereldspeler als het om landbouw gaat. Na de Verenigde Staten zijn we de grootste landbouwexporteur ter wereld”, aldus Kamp. “Dat we hier zo goed scoren heeft alles te maken met de goede samenwerking tussen ondernemers, onderwijsinstelling en de overheid. De voortrekkersrol die Wageningen mondiaal speelt is hier een mooi voorbeeld van”.

Samenwerking kern topsectorenaanpak

Samenwerking is de kern van de topsectorenaanpak van het kabinet. “Dijkhuizen heeft zich de afgelopen drie jaar ingezet om de topsector Agri&Food op de kaart te zetten. Ik ben blij dat hij zijn kennis en ervaring ook de komende jaren zal inzetten als boegbeeld van deze sector”.

Agri&Food is een van de negen topsectoren van de Nederlandse economie. Het huidige boegbeeld van de sector, Cees ’t Hart, legt de functie per 15 maart 2014 neer.

Bron: Rijksoverheid