A-ware Food Group zoekt 200 miljoen liter melk extra

23-11-2013 \\ Innofood nieuws

Groeiversnelling in vraag naar kwaliteitskaas van Nederlandse origine sinds aankondiging bouw kaasfabriek

  

A-ware Food Group vergroot de capaciteit van haar kaasfabriek in Heerenveen en zoekt hiervoor samenwerking met Noord-Nederlandse melkveehouders die gezamenlijk 200 miljoen liter melk leveren. De aanleiding hiervoor is de groeiende vraag van klanten naar kwaliteitskaas van Nederlandse origine. Bovendien constateert A-ware Food Group, gespecialiseerd in het rijpen, versnijden en verpakken van kaas, dat onder Noord-Nederlandse melkveehouders zeer veel animo is voor een langdurige en directe samenwerking.

  

Nederlandse zuivel staat wereldwijd bekend om haar hoge kwaliteit. ‘Als ondernemend bedrijf zitten we kort op de markt en spelen wij snel in op de kansen in de markt.’ Aldus Jan Anker, CEO A-ware Food Group. ‘De ontwikkelingen op de internationale kaasmarkt gaan hard. A-ware Food Group merkte al eerder een sterk groeiende vraag naar kwaliteitskaas van Nederlandse origine. Deze groei is in een versnelling gekomen sinds de aankondiging van de bouw van de kaasfabriek. Klaas de Jong, directielid A-ware Food Group vult aan ‘Ook merken we dat onder Noord-Nederlandse melkveehouders zeer veel interesse bestaat om direct met A-ware samen te werken. De eerste schijf van 100 miljoen liter was veel sneller vol dan verwacht. Laatst hadden we de eerste bijeenkomst met onze boeren; een zaal vol ras ondernemers, mooi om daar mee te mogen samenwerken.’

  

Inmiddels heeft A-ware Food Group samenwerkingsovereenkomsten gesloten met melkveehouders die gezamenlijk jaarlijks ruim 100 miljoen kilogram melk leveren. Het familiebedrijf wil deze groep melkveehouders uitbreiden zodat zij over 300 miljoen kilogram melk kan beschikken. ‘A-ware Food Group biedt melkveehouders een gegarandeerde plus bovenop de melkprijs van DOC Kaas. Deze plus kan oplopen tot ruim €1,- per 100 kilogram melk.’ Aldus Aldus Klaas de Jong. Melkveehouders die meer willen weten over de mogelijkheden van het leveren van melk aan A-ware Food Group en de A-ware melkprijs, kunnen hun interesse kenbaar maken via een digitaal antwoordformulier.

  

Bron: A-ware Food Group