‘From Farm to Fork in Twente’ haalt banden aan met top NBTC Holland Marketing, KHN en HSMAI

30-05-2013 \\ Innofood nieuws

 

 
Op dinsdag 14 mei 2013, vond in de RAI Amsterdam voor de derde keer de Holland Hospitality Outlook plaats. Schrijvers en deelnemers van het boek „From Farm to Fork in Twente’ uit Enschede, Oldenzaal en De Lutte woonden het congres bij, én presenteerden een Vertwenz welcome-box met eigentijdse streekproducten, aan de landelijke directies van NBTC Holland Marketing en HSMAI (Hospitality Sales & Marketing Association International). Het boek werd tevens geïntroduceerd aan Lieke Vogels, directeur KHN (Koninklijke Horeca Nederland).
 
“Duurzame „Food Tourism‟, gezonde gastronomie, Slowfood, weten waar ons eten vandaan komt, pure streekproducten van topkwaliteit, „low food miles‟ enz., het zijn allemaal componenten waar wereldwijd de vraag naar stijgt, en bovendien medebepalend zijn in de culinaire identiteit van een land of regio. Dat verhoogt niet alleen kansen voor toerisme/hospitality en retail, maar ook voor FMCG en de Zorg. Dus branche- en sectoroverschrijdend, en onderdeel van destinatiemarketing.” zegt Health Cuisine auteur en Hotello Nico Dingemans.
 
Sinds de publicatie op 12/12/12, werd het boek op landelijk niveau al enthousiast ontvangen; eerst door de Tweede Kamerleden tijdens het Twentediner 6 februari in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, en enkele weken vóór het RAI congres door Jos Vranken, algemeen directeur NBTC Holland Marketing, die aangeeft: “Het boek ‟From Farm to Fork in Twente‟ sluit mooi aan op ons beoogde landelijk marketinginitiatief i.s.m. KHN om het culinaire imago van Nederland te verbeteren, mede gericht op streekproducten.”
 
Holland Hospitality Outlook 2013 werd georganiseerd door de HSMAI en werd bezocht door ruim 250 vakprofessionals die (in)direct verantwoordelijk zijn voor het commercieel succes van toonaangevende toeristische en retailorganisaties. In het brede kader van „the East is rising‟ slaagde de Twentedelegatie erin, om aan de landelijke top kenbaar te maken dat gastvrij Twente klaar staat om bij te dragen aan de „B.V. Toeristisch Nederland‟ met een kwalitatief en divers aanbod in zowel vrijetijdstoerisme, als zakelijk toeris-me. Als vervolg op het congres worden o.a. voorbereidingen getroffen om NBTC Holland Marketing naar Twente uit te nodigen.

 

Bron: Nico Dingemans, Hospitality in Health