1e Innofood Award gaat naar Bas Brilman en Alex Wesselink voor concept Packastorm

24-09-2015 \\ Innofood nieuws

Vanmiddag waren ruim honderd aanwezigen tijdens het TechMeetsFood Event / de Innofoodledendag getuige van de studentenpitches van negen studententeams.

Winnaars van de eerste Innofood Award zijn Alex Wesselink en Bas Brilman, studenten industrial design engineering aan de UT met hun gepersonaliseerde brainstormconcept voor de verpakkings- en foodindustrie. Bas en Alex van harte gefeliciteerd!

 

Criterium voor de Award was de toepasbaarheid bij de Innofoodleden. De Innofoodleden horen van ook binnenkort meer over het innovatieve concept waarbij in een heel vroeg stadium studenten uit allerlei disciplines meebrainstormen met het bedrijf om tot vernieuwende oplossingen te komen.

De reis naar Silicon Valley werd gewonnen door Mart Rozema en Ivo ten Brinck. Zij studeren industrieel ontwerpen, eveneens aan de UT. Hun concept de maaltijdsalade à la carte combineert een uniek verpakkingsconcept met het voorkomen van voedselverspilling. Als je je eigen ingrediënten kiest, hoef je dus geen ingrediënten die je niet lust weg te gooien. Ook voor mensen met een allergie voor bepaalde producten is het ideaal. De verpakking is ideaal voor ‘on the go’.

 

Een videoimpressie van de middag waarin beide winnaars te zien zijn: