Uitnodiging Food Event ING & Innofood met bedrijfsbezoeken aan FTNON en Food Connect

05-10-2016 \\ Innofood nieuws

 Donderdag 27 oktober 2016, aanvang 12.30 uur in Almelo

Gezondheid de ‘gamechanger’ in de foodsector
Gezondheid’ is één van de belangrijkste trends voor de foodsector en beïnvloedt onder andere de productie, assortimentskeuzes en marketing van foodbedrijven.  Daarnaast groeit bij overheden en consumenten geleidelijk het inzicht over de invloed van voeding op gezondheid. Vanuit maatschappelijk perspectief is de toename van obesitas veelbesproken. Ongezonde voeding speelt daarin een grote rol. Omgekeerd geldt ook: voeding kan bijdragen aan het voorkomen van gezondheidsproblemen wat aansluit bij de wens van een individu om zich goed te voelen en langer in goede gezondheid te kunnen leven. Innovaties in foodtechnologie en in consumententechnologie, zoals wearables en apps die helpen “meten en weten” zorgen voor een versnelling in dit proces.
De gezondheidstrend is van invloed op bedrijven in de gehele foodketen; van agrarische sector en industrie tot handel en horeca. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan korte versketens en veranderende productsamenstelling.

Innofood en ING willen op donderdag 27 oktober graag met u van gedachten wisselen over de gevolgen van deze trend voor uw strategie en de mogelijke acties die het u mogelijk maken te profiteren van de veranderende consumentenvraag.
Wat is er inspirerender dan met collega-ondernemers te kunnen sparren over de mogelijkheden en initiatieven. Wij zijn dan ook blij dat wij u tijdens deze middag tevens de mogelijkheid kunnen geven om te kijken hoe twee vooraanstaande bedrijven uit uw sector hier vorm aan geven in hun eigen organisatie. Wij brengen een bezoek aan FTNON en Food Connect in Almelo.
FTNON

Food Technology Noord- Oost Nederland B.V. (FTNON) is een dynamische, internationaal georiënteerde onderneming. Met vestigingen in Almelo, Salinas (USA) en Shanghai (China) biedt FTNON werk aan ca. 90 medewerk(st)ers.
FTNON ontwikkelt, produceert en verkoopt een breed scala aan machines en systemen voor de voedingsmiddelenindustrie. De machines worden over de gehele wereld afgezet.
Het accent ligt daarbij op installaties voor de verwerking van verse salades, groenten, fruit, aardappelen, petfood, champignons en kant-en-klaar maaltijden.

Food Connect 

Lekker en gezond eten met de maaltijden van Food Connect. Passie voor eten. Genieten van lekkere maaltijden. Food Connect kiest voor verse ingrediënten en kookt lekker en gezond. En bezorgt dit persoonlijk bij u aan huis.
In haar 15-jarige bestaan heeft Food Connect al vele mijlpalen behaald: van lokale tot landelijke bezorging in bijna geheel Nederland, de introductie van de maaltijdautomaat en het nieuwe food-concept Kook jij of ik, waarbij de klant zelf kan kiezen of hij of zij de gerechten versbereid ontvangt óf zelf kookt. In dit jaar kan er voor deze Twentse onderneming nog een overwinning worden bijgeschreven: Food Connect biedt klanten met haar maaltijden een culinaire reis aan van Twents naar wereldgerechten.
Aanmelden 

U bent van harte welkom ! Indien u op donderdag 27 oktober kosteloos deel wil nemen aan deze bijeenkomst en verzekerd wil zijn van een plaats kunt u zich per omgaande mail aanmelden. Het aantal plaatsen is beperkt en aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst geregistreerd !

U kunt zich aanmelden via e-mail: info@innofood.org

Op 20 oktober ontvangt u een bevestiging en de routebeschrijving.
Programma

12.30 – 13. 00 – Inloop & lunch
13.00 – 13.40  – Welkom | presentatie Dirk Mulder, sectormanager Food & Retail
13.40 – 15.15  – Visie op ondernemen in food | rondleiding door Wim Swier, algemeen directeur Food Connect
15.15 – 15.30  – Reis naar FTNON
15.30 – 17.00  – Presentatie en rondleiding FTNON door André van der Wei, managing director FTNON
17.00  –           – Terugblik & afsluitende netwerkborrel

Vragen

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met:
Rene Nieuwenhuis, Relatiemanager Grootbedrijf Industrie
E-mail: Rene.Nieuwenhuis@ing.nl
Telefoon: 06 – 50 42 01 91

We begroeten u graag tijdens onze bijeenkomst!

Met vriendelijke groet,

ING Grootbedrijf Oost-Nederland
Erik ten Kate
Districtsdirecteur Grootbedrijf Oost-Nederland

Stichting Innofood
Gerry Hemink
Bestuurslid Innofood en Innovatiemakelaar TKI Agri & Food