Save the date : donderdag 27 oktober Food Event Innofood & ING met bedrijfsbezoeken aan FTNON en Food Connect

13-07-2016 \\ Innofood nieuws

Gezondheid de ‘gamechanger’ in de foodsector

Gezondheid  is één van de belangrijkste trends met enorme impact op de (strategische) keuzes voor de foodbedrijven.  Ook  bij overheid  en consumenten groeit geleidelijk het inzicht over de invloed van voeding op gezondheid. Vanuit maatschappelijk perspectief is de toename van obesitas veel besproken. Ongezonde voeding speelt daarin een grote rol.

Omgekeerd geldt ook: voeding kan bijdragen aan het voorkomen van gezondheidsproblemen wat aansluit bij de wens van een individu om zich goed te voelen en langer in goede gezondheid te kunnen leven.  Innovaties in foodtechnologie en in consumententechnologie, zoals wearables en apps die helpen “meten en weten”  zorgen voor een versnelling in dit proces.

De gezondheidstrend is van invloed op bedrijven in de gehele foodketen; van agrarische sector en industrie tot handel en horeca. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan korte vers-ketens en veranderende productsamenstelling.

Innofood en ING willen op donderdag 27 oktober graag met u van gedachten wisselen over de gevolgen van deze trend voor uw strategie en de acties die het u mogelijk maken te profiteren van deze  veranderende consumentenvraag.

Niets is mooier dan met collega-ondernemers te kunnen sparren over de mogelijkheden en initiatieven. Wij zijn dan ook blij dat wij u tijdens deze middag tevens de mogelijkheid kunnen geven om te kijken hoe twee vooraanstaande bedrijven uit uw sector hier vorm aan geven in hun eigen organisatie. Wij brengen een bezoek aan FTNON en Food Connect in Almelo.