Tweede Lean & Green Star voor Tielbeke

26-05-2016 \\ Over onze leden

Tielbeke logistiek ontvangt op 23 juni de tweede Lean & Green Star. Deze zal ceremonieel worden uitgereikt in het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Na eerder al de Lean & Green Award en de Star te hebben behaald, vervolgt het Overijsselse bedrijf zijn stappen op het gebied van duurzaamheid.

Lean & Green is een programma voor koplopers in duurzaamheid. Niet alleen voor koplopers die nu koploper zijn, maar vooral voor hen die ook koploper willen blijven. Dat vraagt steeds weer om het aanscherpen van duurzaamheidsambities en om daadwerkelijke realisatie daarvan. Daarom ontwikkelde Connekt samen met een groep Lean & Green koplopers de Lean & Green 2e Star.

Binnen het eerste Star-programma zijn de eisen aan KPI’s beperkt. Om binnen een bedrijf te kunnen sturen op de duurzaamheid van bedrijfsprocessen zijn eenduidige KPIs nodig die vergelijking van verschillende oplossingen of perioden mogelijk maken. Voor veel bedrijven bleek het niet eenvoudig om data op het juiste niveau te verzamelen met als gevolg dat niet goed gestuurd kan worden op duurzaamheid. Met de Lean & Green 2e Star onderscheidt Tielbeke zich als een bedrijf dat in staat is om op orderniveau haar duurzaamheid te monitoren. Hiermee kunnen resultaten van verschillende concepten of perioden eenduidig worden vergeleken en kan daadwerkelijk worden gestuurd op duurzaamheid en efficiëncy in de logistieke keten waarmee inzichtelijk wordt hoe CO2-prestaties structureel kunnen verbeteren.

De Lean & Green tweede Star is hiermee een erkenning voor bedrijven die:

  • Hun vervoersprestatie op basis van CO2-emissies willen en kunnen berekenen en monitoren;
  • Actief bezig zijn met een verdere verduurzaming in de logistieke keten en met innovatie in duurzaamheid;
  • Voldoen aan een aantal (door de markt) erkende vereisten voor een duurzaamheidslabel.

Familiebedrijf Tielbeke Logistiek is als logistieke dienstverlener actief in Transport, Benelux Distributie en Warehousing (fulfilment). Het bedrijf heeft ruim 400 medewerkers in dienst, beschikt over 225 trucks en 30.000 m2 op- en overslagruimte in Lemelerveld en Zwolle.