Ben & Jerry’s luidt noodklok voor klimaat

09-10-2015 \\ Over onze leden

Amsterdam – Ben & Jerry’s slaat op de Dag van de Duurzaamheid de beursgong als synoniem voor het luiden van de noodklok voor het klimaat. Onder het motto “if it’s melted, it’s ruined”, wil Ben & Jerry’s in aanloop naar de klimaattop in Parijs de bewustwording over klimaatverandering vergroten. Samen met poolreiziger Bernice Notenboom vragen zij Nederlanders een petitie te tekenen waarmee zij wereldleiders oproepen zich hard te maken voor een transitie naar een wereld met 100% schone energie in 2050. Op dit moment hebben wereldwijd al meer dan 2 miljoen mensen de petitie getekend.

Poolreiziger Bernice Notenboom en Ben & Jerry’s luiden noodklok voor klimaat.

Foto: Elmer van der Marel

 

De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van Urgenda om te laten zien hoe duurzaamheid past in het dagelijks leven. Urgenda ondersteunt alle initiatieven van bedrijven die zich inzetten voor meer bewustwording van klimaatverandering.

Bernice Notenboom en Ben & Jerry’s hebben samen hetzelfde doel voor ogen: Climate justice now. Als poolonderzoeker gaat Bernice op extreme expedities om het veranderende klimaat een gezicht te geven. “Ik wil op een toegankelijke manier laten zien wat de gevolgen van de klimaatverandering zullen zijn voor mens, dier en planeet. De missie van Ben & Jerry’s om door middel van ijs bewustwording over klimaat te vergroten, sluit goed aan bij mijn persoonlijke missie.”

“Ben & Jerry’s meet sinds 2005 de impact van haar CO2 uitstoot over het gehele productieproces en heeft ambitieuze doelstellingen neergezet om de impact te verminderen”, zegt Lilian Geijsen, Country Manager van Ben & Jerry’s in Nederland. “Maar dat is niet genoeg. Om de temperatuurstijging onder de 2 graden Celsius te houden moeten bedrijven, burgers en de overheid zich samen inzetten.”

De campagne ligt nauw aan het hart van oprichters Ben Cohen en Jerry Greenfield. “Met het tekenen van de petitie word je een change agent”, aldus oprichter Jerry Greenfield. “En dat is hard nodig. Dit onderwerp is zo belangrijk, mensen moeten hiervoor bereid zijn de straten op te gaan”, aldus de oprichter.

Voor meer informatie over de campagne of om de petitie tekenen:  www.benjerry.com/climate.