Innovatie in Agro & Food krijgt gezicht

26-08-2015 \\ Innofood nieuws

Nieuw team aan de slag bij Kennispoort Regio Zwolle

Kennispoort Regio Zwolle versterkt haar team met Agro & Food specialisten om het delen van kennis en samenwerking in deze branche te verbeteren en te versnellen. Geert Kuipers is aangesteld als projectleider om kansen optimaal te benutten.

 

De economische waarde van de Agro & Food sector, de land- en tuinbouw plus de bijbehorende verwerkende en toeleverende industrie, in de Regio Zwolle is groot en kan groeien door innovatie. De mogelijkheden voor groei zijn verkend door ‘kwartiermaker’ Maria van Boxtel. Haar aanbevelingen hebben geleid tot inzet van meer mensen die innovatie en samenwerking in Agro & Food vooruit helpen.

 

Projectleider Geert Kuipers is aangesteld om meer bedrijven te betrekken bij het innovatiecluster Agro & Food. Samen met collega’s is hij verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van relevante netwerken in deze sector. De focus ligt op innovatie en vernieuwend ondernemerschap. Daarnaast zal Geert zich richten op een betere samenwerking tussen bedrijven en het ‘groene’ onderwijs (WO, HBO en MBO).

 

Geert Kuipers heeft na zijn studie economie aan de WUR (Wageningen Universiteit en Research) uitgebreide ervaring in Agro & Food opgedaan als directeur marktadvies, senior adviseur en specialist food bij Countus Accountants en Adviseurs. In diverse vrijwillige- en bestuursfuncties zet hij zijn expertise in.

 

Het Agro & Food team is verder uitgebreid met, Geert Sol (toegang tot kennis, onderzoek en projecten van kennisinstellingen), Atty Aalberts (evenementen en communicatie) en innovatie-adviseur Petra van den Hengel. Petra gaat innovatieve ondernemers ondersteunen door gebruik te maken van haar ervaring in de agrarische sector en op het gebied van duurzame energie, energie besparing, bedrijfsvoering en gebiedsontwikkeling.

 

Kennispoort is hét innovatienetwerk in de Regio Zwolle dat zorgt voor (kruis)verbindingen tussen ondernemingen, onderwijs, onderzoek en overheid. Een onafhankelijk platform waar deskundigen innovaties van ondernemers professioneel en praktijkgericht vooruit helpen.