12 foodtrends: ‘Geen dieetproducten meer’

19-12-2013 \\ Innofood nieuws

LONDEN – Free from-producten, natuurlijke producten en producten die geënt zijn op het gewichtsbewustzijn van mensen, zijn drie van de twaalf belangrijkste trends in de voedingssector. New Nutrition Business publiceerde onlangs het rapport ‘12 Key Trends in the Business of Food, Nutrition and Health‘.

Volgens het trendonderzoek voor 2014 is de proteïnetrend over zijn hoogtepunt heen, maar zijn er nog vele andere groeimogelijkheden in de markt van voeding en gezondheid. Auteur Julian Mellentin ontwikkelde de jaarlijkse vooruitblik; New Nutrition Business publiceerde het onderzoek. “Zuivel als een natuurlijk product, slow energy, gewicht&gezondheid, gezond snacken en de ‘toestemming om jezelf te verwennen’ vormen allen een rijkdom aan mogelijkheden voor voedings- en drankenproducenten”, laat Mellentin weten.

Sleuteltrend nummer 5, gewicht&gezondheid, houdt in dat letten op gewicht niet langer een speciale categorie is in voeding. Consumenten zien het managen van hun gewicht nu als onderdeel van hun dagelijkse voedingskeuze en een manier om hun gezondheid op peil te houden. “Dit zorgt voor winnaars en verliezers in de industrie”, zegt Mellentin. “De strategieën van Unilever en Nestlé lopen op de klippen, omdat deze gebaseerd zijn op een markt zoals die er vijf jaar geleden uit zag.”

  

Lees hier het volledige artikel in EVMI