100+ initiatieven vakbekwaam personeel Foodsector

25-04-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

 
In opdracht van de GKC is een jaar lang onderzoek gedaan naar bestaande initiatieven om zowel jongeren als volwassenen te stimuleren tot een loopbaan binnen de sector Voeding.
 

Vanuit de doelstellingen van de Human Capital Agenda Agro&Food (HCA-A&F) en het Topsectorenbeleid groeide de behoefte bij de GKC om relevante activiteiten in kaart te brengen. De centrale doelstelling was meer zicht te krijgen op bestaande en innovatieve initiatieven die uitdagen tot leren en werken in de Foodsector.

Database

Het onderzoek heeft een database opgeleverd met ruim 100 initiatieven. Het is een bonte verzameling van activiteiten die reikt van ‘inspelen op het imago van de Foodsector’ tot ‘nieuwe Food-opleidingen binnen (V)MBO’ tot ‘regionale samenwerkingsverbanden tussen bedrijven en beroepsonderwijs’. De database is digitaal beschikbaar. Het vormt een bron van inspiratie voor het ontwikkelen van nieuwe initiatieven en het vormen van samenwerkingsverbanden die kunnen leiden tot meer instroom in het Voedingsonderwijs en meer vakbekwame medewerkers in de Foodsector.

 

Klik hier voor het volledige artikel met de te downloaden overzichten