100% duurzame en traceerbare palmolie in Nutella

24-04-2013 \\ Innofood nieuws

 

 

Ferrero ontvangt hoogste niveau RSPO-certificering

 
Met trots meldt Ferrero dat sinds 11 maart alle palmolie, die gebruikt wordt bij de productie van de in Nederland verkochte Nutella, duurzaam en traceerbaar is. Dit betekent dat de olie voldoet aan het hoogste certificeringniveau (‘Segregated’) van de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie (RSPO). Deze vooruitgang blijft bovendien niet beperkt tot Nederland: voortaan gebruiken drie belangrijke Ferrero-fabrieken uitsluitend volledig duurzame palmolie bij de productie van Nutella. 
 
Ferrero combineert engagement met groeiperspectieven
In het kader van haar duurzaamheidstrategie doet de Ferrero Groep er al enkele jaren alles aan om het percentage gebruikte duurzame palmolie te verhogen. Vanaf vandaag – eerder dan gepland – gebruiken de Ferrero-productiesites van Villers-Écalles (Frankrijk), Alba (Italië) en Stadtallendorf (Duitsland) alleen nog door de RSPO gecertificeerde duurzame palmolie. De palmolie is traceerbaar tot de oorspronkelijke plantages. Dankzij de certificering van deze drie belangrijke fabrieken bevat meer dan tweederde van de wereldwijd geproduceerde Nutella uitsluitend duurzame palmolie. De Ferrero Groep meldt dat haar totale palmolie-inkoop in 2014 ditzelfde RSPO-certificeringniveau zal bereiken, waarmee de groep vooruitloopt op haar doelstellingen voor 2015.
 
Olivier Charrier, CEO Ferrero Nederland, is bijzonder blij met dit nieuws: “Dit initiatief van Ferrero illustreert onze betrokkenheid op maatschappelijk en ecologisch gebied en is een antwoord op de verwachtingen van de Nederlandse consument dat onze palmolie wordt geproduceerd met respect voor het milieu, de boeren en de lokale gemeenschappen. Het hoogste niveau van certificering van de RSPO,waarvoor Ferrero heeft gekozen, is een zeer strenge norm die ons wereldwijd bij de koplopers plaatst. Daarnaast heeft de RSPO «eTrace» ontwikkeld. Een online platform beheerd door UTZ Certified, om de traceerbaarheid van palmolie in de gehele keten te verzekeren. Dit wijst nogmaals op de kernwaarden van Ferrero als verantwoord en betrokken familiebedrijf: wij willen de consument plezier geven door een aanbod van uitstekende producten met respect voor mens en milieu. De medewerkers van Ferrero in Nederland mogen trots zijn op onze certificering van 100% duurzame palmolie.
 
Een bijzonder hoog niveau van certificering
RSPO-gecertificeerde palmolie van het niveau ‘Segregated’ wordt vanaf het begin van de keten gescheiden van conventionele palmolie en is afkomstig van plantages die respectvol omgaan met het milieu en de economische en sociale integriteit van mensen. Deze certificering wordt toegekend door onafhankelijke instellingen.
 
“Dit is natuurlijk een fantastisch resultaat en we willen Ferrero hiermee hartelijk feliciteren” aldus Eddy Esselink, voorzitter van de Nederlandse Task Force Duurzame Palmolie. “Het laat duidelijk zien dat Ferrero het gebruik van duurzame palmolie belangrijk vindt. Het is helemaal in lijn met de doelstelling van de Task Force om te komen tot 100% duurzame palmolie in 2015. We denken dat het mooie resultaat van Ferrero een sterke stimulans kan zijn voor andere nationaal en internationaal opererende bedrijven.” 
 
Over de RSPO
De RSPO is een internationale organisatie die in 2004 werd opgericht door de spelers van de palmoliesector (palmolieproducenten, fabrikanten en distributeurs van producten op basis van palmolie), milieu-NGO’s en maatschappelijk georiënteerde NGO’s. Haar doelstelling is de productie en het gebruik van duurzame palmolie te stimuleren door de samenwerking te bevorderen tussen de verschillende spelers van de palmolieketen en een dialoog te openen tussen alle stakeholders. 40% van de wereldwijde palmolieproducenten zijn lid van de RSPO. www.RSPO.org
 
Over Ferrero Nederland
Ferrero Nederland is een filiaal van de Italiaanse Ferrero Group, de op drie na grootste producent van snoepgoed en chocolade wereldwijd. Ferrero Nederland is aanwezig op vijf belangrijke markten (smeerpasta, droge koekjes, chocoladerepen, suikerwerk en chocoladesnoepgoed), met internationaal bekende en unieke merken als Nutella, Mon Chéri, Kinder, Ferrero Rocher en Tic Tac. De onderneming is sinds 1963 in Nederland gevestigd in Breda. www.ferrero.nl