Meet-Up 10 mei Enschede Twentse Welle: Future Food door Helen Kranstauber

05-05-2017 \\ Uit onze regio

Meet-up: Helen Kranstauber over Future Food
Helen Kranstauber, vanaf het begin betrokken bij de Youth Food Movement, is het creatieve brein achter het Food Film Festival én mede-eigenaar van Food Cabinet, een projectbureau dat zich specialiseert in voedselvraagstukken. Vanuit deze verschillende rollen is Helen een van de drijvende krachten in de steeds sterker wordende beweging voor een beter, duurzamer en eerlijker voedselsysteem. Het voedselvraagstuk is één van de grootste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd. “Willen we in de nabije toekomst de wereld kunnen voeden met voldoende en gezond voedsel dat geproduceerd wordt met respect voor mens, dier en milieu? Dan zal er een grote maatschappelijke omwenteling moeten plaatsvinden.”, aldus Helen.

Hiervoor zal een grote groep consumenten moeten worden bereikt, maar met name ook de essentiële stakeholders die het voor het zeggen hebben in het voedselsysteem: van boer tot beleidsmaker. Geduldig bouwt Helen aan een netwerk van ‘changemakers’. Hoe ze dat doet? Dat vertelt ze tijdens de meet-up in TwentseWelle. Natuurlijk gaat ze daarbij graag in gesprek met het publiek.

 

Meet the Maker: Teresa van Dongen over Biodesign
Voordat Teresa afstudeerde aan de Design Academy Eindhoven, studeerde ze biologie. Daar ontdekte ze dat de natuur veel geheimen kent en dat er grote wetenschappelijke ontwikkelingen zijn die het daglicht nooit zullen zien. Dat motiveerde haar om zaken die ze in haar opleiding biologie kort had aangeraakt, maar die nooit buiten het lab getoond werden, verder te ontdekken. Mogelijke nieuwe vormen van energie fascineren haar en licht als een vertaling van deze energie, maar ook het materiaal glas en de fysica van beweging.

Teresa spreekt de talen van de natuurkunde, scheikunde en biologie, maar haar grote kracht ligt in de verbinding die ze maakt met design. Met projecten als haar levende bacterielamp ‘Ambio’ gooit ze de labdeuren wijd open en integreert ze de natuur in haar ontwerpen. Teresa vertelt over haar werk en inspiratiebronnen en gaat daarbij graag het gesprek aan met het publiek.

Woensdag 10 mei:
Inloop 20.00 uur, aanvang 20.15 uur
Toegang: € 5,- p.p. (inclusief een drankje)
Aanmelding: gewenst per email naar aanmeldingen@twentsewelle.nl o.v.v. Future Food/Biodesign
Locatie: Museum TwentseWelle, Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede