Food- en verpakkingsbedrijven gaan internationaal met European Packaging Gallery 2.0

27-02-2017 \\ Uit onze regio

Verdere vernieuwing en internationalisering van voedselverpakkingen voor de levensmiddelenindustrie. De European Packaging Gallery, het bedrijvencluster gericht op innovatieve voedselverpakkingen – krijgt twee jaar na haar succesvolle lancering vervolg. Doel van stichting European Packaging Gallery, Food Valley NL en DéDutch is om kennis en kunde over alles wat met packaging en food processing te maken heeft sneller beschikbaar te maken.

 

“De markt voor voedselverpakkingen is groot, met vanuit de voedselproducent vraag naar duurzaam materiaal en toegevoegde waarde zoals oplossingen om intelligentie in een verpakking in te bouwen om houdbaarheid en voedselveiligheid te kunnen verbeteren. Bij de verpakkingsproducent liggen vele oplossingen. Die twee werelden bij elkaar brengen en kijken tot welke nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingen we kunnen komen, dat is de essentie van het EPG 2.0,” aldus Marc Oude Luttikhuis, initiator van EPG 1.0 .

 

Internationale clustering en cross-overs

“Netwerken waarin cross-overs ontstaan tussen de levensmiddelenindustrie en materiaalproducenten, machinebouwers, retailers, logistiek, en internetshops zijn cruciaal en moeten aan de nieuwste eisen voldoen. Tegelijkertijd benadrukken de deelnemende bedrijven het belang van een internationaal netwerk, om sneller tot nieuwe concepten en meer grip op het afzetgebied te krijgen. We focussen daarbij op Noordwest-Europa en Noord-Amerika,” zegt Oude Luttikhuis.

 

Duurzaamheid & intelligentie

“Om tot nieuwe marktconcepten en business te komen is het van belang te weten welke innovatieve oplossingen er zijn. We publiceren innovaties op het terrein van nieuwe verpakkingen met meer gebruiksgemak voor de consument die duurzamer zijn en het liefst goedkoper op WorldFoodInnovations.com. De site waar steeds meer innovatieve oplossingen uit de hele wereld worden gepubliceerd en bedrijven met elkaar in contact komen. In combinatie met gerichte matchmakingsbijeenkomsten en innovatietours kunnen we de juiste connecties voor bedrijven leggen,” aldus Roger van Hoesel, directeur Stichting Food Valley NL.

 

Interesse?

Deelnemen in het project en/of op de hoogte worden over de activiteiten van het project? Neem contact op met:

Joris Leferink | Stichting European Packaging Gallery, management@epgallery.nl

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie en het Regionale Fonds voor Europese Ontwikkeling (EFRO).